Giresun Üniversitesi Öğrencileri Paylaşım Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giresun Üniversitesi Öğrencileri Paylaşım Alanı

Daha iyi bir Giresun Üniversitesi için...
 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  Kayıt OlKayıt Ol  Latest imagesLatest images  AramaArama  Giriş yapGiriş yap  

 

 SEYYİD AHMET ARVASİ 2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




SEYYİD AHMET ARVASİ 2 Empty
MesajKonu: SEYYİD AHMET ARVASİ 2   SEYYİD AHMET ARVASİ 2 EmptyÇarş. Ağus. 22, 2007 12:38 am

SEYYİD AHMET ARVASİ



Ahmet Arvâsi, 15 Şubat 1932 Doğubeyazıt doğumludur. Erzurum Erkek Öğretmen Okulu ile Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji bölümünü bitirdikten sonra Millî Eğitim’de uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Makale, kitap ve konferanslarıyla da kitlelere ve bilhassa gençliğe yol gösterdi. Her idealist gibi hayatı zorluklar içinde geçti. Ölüm tehditleri, zulümler ve hapis cezaları, onu doğru bildiğini dile getirmekten alıkoyamadı. Arkasında, Kendini Arayan İnsan, İnsan ve İnsan Ötesi, Diyalektiğimiz ve Estetiğimiz gibi kitaplarla yüzlerce makale bıraktı. 31 Aralık 1988’de İstanbul’da vefat etti. Cenazesinin kaldırıldığı Fatih Camii, namaza iştirak eden büyük cemaat ile tarihî günlerinden birini yaşadı.

Hayat felsefesi:

Ben, İslam, İman ve Ahlakına göre yaşamayı en büyük saadet bilen, büyük Türk Milletini iki Cihanda aziz ve mesut görmek isteyen ve böylece İslam’ı gaye edinen Türk milliyetçiliği şuuruna sahibim. Benim milliyetçilik anlayışımda, asla ırkçılığa, bölgeciliğe ve dar kavmiyet şuuruna yer yoktur. İster azınlıklarda gelsin, ister çoğunluktan gelsin, her türlü Irkçılığa karşıyım. Bunun yanında Şanlı Peygamberimizin ''Kişi kavmini sevmekle suçlandırılamaz'' ''Kavmin efendisi kavmine hizmet edendir ''ve ''Vatan sevgisi imandandır'' tarzında ortaya koydukları yüce prensiplere de bağlıyım. Öte yandan, İslam’ın, yakından uzağa doğru bir fetih ruhu ile bütün beşeriyatı tevhit bayrağı altında bütünleştirmeye çalışan bir ilahi sistem olduğunu da asla unutmuyorum.Yine, sevgili Peygamberinizin İlim, müslümanın kaybolmuş malıdır, nerede bulursa alınmalıdır“ tarzında formülleştirdikleri mukaddes ölçüye bağlı olarak hızla muasırlaşmak gereğine inanmaktayım. Bu, Türk-İslam kültür ve medeniyetinin yeniden doğuşu (rönesansı) olacaktır. İslam`dan zerre taviz vermeksizin, yepyeni müesseseler ile zamanımızın bütün meseleleri, vahyin, peygamber tebliğlerin`in ve Sünnet yoluna bağlı büyük müctehidlerinin açıklamalarının ışığında, yeniden bir tahlile ve terkibe tabi tutulabilir.

İnaniyorum ki, hem Türk olmak, hem Müslüman olmak, hem de muasır dünyaya öncülük etmek mümkündür. Ecdadımız, bütün tarihleri boyunca, bunu denediler ve başarılı oldular. O halde, bizler niye bu tarihi misyonumuzu yerine getirmeyelim? Asla unutmamak gerekir ki, „ yabancı ideolojiler“ yabancı ve istilacı devletlerin fikir paravanalarıdır, milletleri içten vuran sinsi tuzaklardır. Bunu bildiğim ve buna inandiğim içindir ki, Türk devletini bölme ve Türk milletini parçalama oyunlarına ve tertiplerine karşı durmayı, büyük bir Namus ve Vicdan borcu bilmekteyim. Hele, bir Doğu Anadolu çocuğu olarak doğduğum ve büyüdüğüm böyle etrafında döndürülmek istenen hain niyetlere ve kahpe tertiplere karşı, elbette kayıtsız kalamazdım. Kesin olarak iman etmişimdir ki, Müslüman-Türk Milleti ve onun devletleri güçlü ise İslam dünyası da güçlüdür. Aksine bir durum varsa, bütün Türk Dünyası ile birlikte İslam Dünyası da sömürgeleşmektedir. Galiba, bu durumu, en iyi idrak edenlerde düşmanlarımızdır. Onun için, bütün İslam Dünyasını esir almak isteyen <<şer kuvvetlerinin>> ilk hedefi Türk Devletleri ve Türk Milleti olmuştur. Tarihten ibret almasını bilenler, bunu ayan beyan göreceklerdir. Durum, günümüzde de aynıdır.Onun için diyorumki, Türk Devletini yıkmak ve Türk Milletini parçalamak isteyen bölücüler, yalnız millete değil, İslam’a da ihanet etmektedir.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
SEYYİD AHMET ARVASİ 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Giresun Üniversitesi Öğrencileri Paylaşım Alanı :: Genel Kültür :: Biyografi-
Buraya geçin: